Wednesday, December 7, 2016

VANDERSELLIDE VALSS

  Tantsust  oli juttu ka suvel, juulis kirjutatud lugu JONNIPUNNI JENKA õnnestus uuesti üles riputada nov alguses (saate meenutada). Kuna sündmus toimus unes, siis loomulikult vaatepilt oli imeline. Aga selle valsiga on hoopis inetum lugu, kuigi see spektaakel toimub ilmsi, meie kõigi silme all ja tasuta. Kahjuks aga paraku "tasuta lõunaid" ei pakuta. Ja see,  hea Puka rahvas tegelikult teps mitte odav lõbu ei ole. Kurb; isegi väga kurb; uskumatu, isegi tervele mõistusele vastuvõetamatu; ennekuulmatu, isegi mittekurtide kõrvadele, hämmastav; isegi igasuguste sigadustega harjunud tegelastele.
       Sõbrad- valssi võib pidada tantsude kuningannaks. Kui aga see tringel-trangel ja tühikarglemine leinamarsi saatel ette kantakse  siis ---- siis andke andeks, see on tsirkus-Bartselona. Kas täna seitsme ampelmanni ( Mäletate Vandersellid olid ju ampelmannid) poolt vallavanema, pühendunud, tegusa, tulemusliku tööga silmapaistnud vallavanema umbusaldamist võib lugeda  GRAND-FINAALIKS !?!? ma sügavalt kahtlen. Ehk on õigus naljahammastel, kes võrdsustavad volikogu liikmeid arengupeetuse sündroomi põdevate ja  Homo sapiensile  mitteomaseid tegevusi tegevate ja seda nautivate õpilastega.





 Foto Arvo Meeks Valgamaalane


    Tuttav pilt natuke. Väikese muudatusega : nädala jooksul üksmeelsemaks saadud. Aga minu poolt kindlameelsuse eest austusest jääte ikka ilma. Teeks selle totaka ja nukra loo lõbusamaks. Teeks Vandersellide laulule kaveri ( Pukalikumaks) ehk autorid väga ei pahanda.
           Need vandersellid vallatud
          rahva jalge alla tallanud
          Oh sa pime-pime-pime,
           Neile Puka  imeline!
        
          Kui elad Puka vallas,
          ja hääle neile annad
          Oh sa pime-pime pime
           sa pole imeline!
        
Vandersellide laul


Ene-Maris Tali / Paul Poom
Kolm vanderselli vallatut            
ei karda kingi tallata.                  
Oh sa pime-pime-pime,         
maailm on imeline!                

Kui elad oma õue all,
ei tea, mis sünnib kaugemal.
Oh sa pime-pime-pime,
maailm on imeline!

Kas idast tõuseb päike,
kust nahk saab pruuni läike,
miks järvel, jõel on kallas,
kes elab vetevallas?

Kas seal, kus maailm otsa saab,
on ümberringi tüma maa?
Oh sa pime-pime-pime, 

No comments:

Post a Comment