Thursday, November 3, 2016

JABUR- VÄGA JABUR

 Laupäeva hommik- ere päike sinitaevas. Pulss 183/ 92. Juba viies telefonipäring tuttavatelt.: Mis värk teil seal Pukas on? Kõigile samasisulistele päringutele vastasin " HAIGE VÄRK" No midagi targemat ma ei osanud, ega oskakski sellele - ammu eetilise piiri seljataha jätnud ja - üle poole aasta kestnud ja tüütult totra väljamõeldud vandenõuliku vormi ja - üha ägeneva vaenutseva võimuvõitluse ja - maksumaksja raha kulutamise kohta kosta.
Kellele see eelnev jutt segaseks jäi ja neile kes pole kursis Valgamaalase kajastustega meie armsa koduvalla käpardlike juhtimisstiilide ning upakile aetud võimuvankri avariiga, teen copy-paste tänasest ajalehe artiklist. Oli siis kirsiks tordil (mis väga hapuka maitsega).
Eilsel Puka vallavolikogu istungil sai volikogu esimees järjekordse umbusaldusavalduse. Peale sõnasõda ja päevakorra mahahääletamVolikogu liige Heikki Kadaja andis istungi alguses Essele üle umbusaldusavalduse, millele olid alla kirjutanud viis volikogu opositsiooni kuuluvat liiget, lisaks oli dokumendil vallarahva allkirju. Kokku oli pöördumise all 225 nime.Kadaja luges ette umbusalduse punktid, millest nähtus, et allakirjutanud ei ole nõus, et inimene, kes mõistetud süüdi altkäemaksu võtmises, on volikogu juhiks. Ette heideti ka seda, et Esse on vallaelanike huve kahjustanud. Näitena oli toodud Tööstuse tänava elanike joogiveega varustamisel toimunu.«Esse on petnud nii valda kui kodanikke, kui sõlmis 2013. aasta sügisel valla arengukava koostamiseks lepingu ning küsis ettemaksu. Paraku jättis ta nii lubadused kui kohustused täitmata ega ole rohkem kui kahe aasta jooksul tagastanud ettemaksu.» Kadaja lisas, et vald oli sunnitud raha tagasi nõudma kohtu kaudu.Lisaks seisis pöördumises, et Puka vallas on kehtestatud Esse diktatuur ning nimetatu kuritarvitab ametiseisundit. Süüdistusi oli veelgi, põhiliselt süüdistati volikogu esimeest aga ebakorrektsuses ja ebaaususes projektidega seotud tegevustes.«Umbusaldus ei ole jälle mitte Heikki Kadaja algatus, vaid Puka valla kodanike ja viie volikogu liikme oma,» rõhutas endine vallajuht Kadaja.
«Kes võttis Ants Mangluse, tänase Esse Puka valda tööle?» küsis seepeale Andrus Looskari. «Kes valis Esse volikogu esimeheks?» ei jäänud Kadaja võlgu.«Arvan, et härra Kadaja peaks teadma, et küsimusele ei ole viisakas vastata küsimusega,» tõdes Looskari. «Avan, et täna ei ole see päev, kus mina peaks vastama Andrus Looskari küsimustele,» vastas Kadaja ilmselge ärritusega. Ta selgitas siiski, et Esse firma võeti tööle konkursi korras ning see oli ainuke pakkumine.
Vaidluse katkestas Esse ise. Ta arvas, et võiks jääda väärikaks ning inimene, kes eksis, on karistuse kandnud ja sellega on asi lõppenud. «Kummalised on sellised süüdistused inimese poolt, kelle suhtes see protsess alles algamas. Vaatame, kuidas see lõpeb,» viskas Esse Kadajale kinda.Esse tegi ettepaneku lisada päevakorda kolmas, erakorraline punkt — audiitori määramine. Seda lisaks väljakuulutatud kahele punktile: vallavanema valimine ja valla esindaja määramine maaomavalitsusliidu üldkoosolekule. Sealjuures ei olnud volikogul vallavanema kandidaati välja pakkudagi.Otsustati päevakorda mitte kinnitada. Ettepaneku poolt hääletas kaheksa volikogu liiget ja sellega oli istung lõppenud. «Meil on 23. kuupäevani aega vallavanemat valida. Kui ei suudeta siis valida, läheb eeldatavasti volikogu laiali,» tõdes Esse. Muu hulgas on järgmise volikogu päevakorras umbusaldushääletus.
Niisiis kannatust. Kas meie valla "lipulaev" (volikogu) tõesti nukra uhkusega karidele purjetab? Kas vähem kui kümme päeva ja lõpetatakse nii mõnelgi mehel-naisel kannatuse ja kannatamatuse piinad? Kas peale 23. maid võiks oma miinusesse langenud tuju lasta turgutada Kuldse Trio populaarse lauluga mille refrääniread on:
See asi on klaar -        AIDAA,
meilt rohkem ei saa-   AIDAA
et ei sirguks skandaal- AIDAA
jääme heaga-               AIDAA  AHAHAHAA


p.s.  Palun praeguste volikogu liikmetelt vabandust kui loete mu kirjaridadelt personaalseid süüdistusi. Ei see pole kohe kindlasti minu eesmärk. Kui millelegi otse näpuga näidata siis ainult ja ainult koostöö puudumisele. Tean, et enamus teist valutavad südant selliste asjade kulge üle. Tean, et soovisite väärida valijate usaldust. AITÄH- SUUR AITÄH paljude aastate jooksul tehtu eest. Ja seda ehk polegi ju sugugi vähe.

No comments:

Post a Comment