Wednesday, May 15, 2013

PIIBELEHT JA VESTMAN

      Reeglina olen kirjutanud peale volikogu istungit, sest siis on ju millest pajatada. Täna teen erandi. Volikogu istung toimub homme. Kuigi päevakorras on juba "igihaljad" teemad, tõotab istung ikkagi huvitav olema. Nimelt 2012 a. aruande auditeerimine läheb neljandale!!! ringile. Miks nii järjekindlalt püütakse auditeeriaks saada tuttavat audiitorfirmat ( Fides OÜ) , võib ainult oletada? Väheusutav, et kõrgem hind on ainus põhjus,  miks volikogu enamuse poolt märtsi volikogu istungil valitud OÜ Lekra-Audit ei ole vallavalitsusele meelepärane? Kes siis hakkab 2012a. raamatupidamist auditeerima? Vastusteta küsimusi hulgim. Kuigi audiitori valimine kuulub volikogu ainupädevusse, on kummaline vallavalitsuse jõuline sekkumine. Kas homseks suudetakse tank töökorda seada ja seitsme häälega taas "opositsioon" lömastatakse? Kui nii, siis peame õigluse jaluleseadmiseks pöörduma kõrgemate instantside poole. Juriidiliselt peaks volikogu otsus ( kuigi volikogu esimehe poolt allkirjastamata) olema ülim, mitte vallavanema tahe.
     Ega OÜ Puka vesi uuesti asutamisega (läheb siis homme teisele ringile) oluliselt teisiti pole. Tundub, et vallavalitsus on tegeliku eluga vallas ammu sideme kaotanud.  Vaevalt nad isegi teavad, mida tahavad. Lootust, et veemajanduse korrastamiseks lõpuks vanker veerema saadakse, minul igaljuhul ei ole. Ei veena mind eelmisel aastal asutatud samanimelise firma nõukogu liikme Kalle Põldma akadeemiline loeng rooste tekkest, ega ka vallavanema väide vee kvaliteedi olulisest paranemisest. Nii Komsi kui Ääre tänava veetarbijate kraanidest tuleb aegajalt ikka nii kollast kui lillat vedelikku. Oi-oi kuidas see veemajanduse korraldamine vallas on mind ära tüütanud. Oletan et teid ka. Paneme sellele punkti.
     Punkti ei saa veel panna projektimajandusele vallas. Vähemalt seni kuni meil on võimekas projektide kirjutaja. Tunnustame A.S. Esset, vastasel korral oleks elu meil lausa seiskunud. Kahju sellest, et valla rahalised võimalused nii kesised on. Eelarves planeeritud vahenditest omaosaluse katteks erinevates projektides ei piisa. Homsel istungil võetakse vastu esimene lisaeelarve suurusjärgus 14 000 eurot, millest suur osa kulub projektide abil 2012.a. tehtud ja käesoleval aastal tegemisele tulevate projektide omaosaluse katteks.  Eks me näe mis toob homne päev?  

No comments:

Post a Comment