Wednesday, March 13, 2013

OOD TRUUDUSELE

       Kas mäletate loosungit: NLKP - meie ajastu AU, MÕISTUS, ja SÜDAMETUNNISTUS. Jah, nii oli aga aeg on teinud oma korrektuurid. Nüüd on siis lugu meil siin Pukas hoopis teistmoodi.
   On Valimisliit Meie koduvald ( 8-1 volikogu liiget) aga pole ei AU, ei MÕISTUST  ega SÜDAMETUNNISTUST.
  Ei, see pole hala, see pole solvumine ja see pole ka süüdistus. See on  kogemuslik tõdemus, see on minu arusaamine teie poolt valitud volikogu argielust.Ja sellest olen vihjamisi viidanud ka paljudes eelnevates blogides. Vihjemängus on mind tagasisidemetes õigustatult süüdistatud, seepärast püüan täna arusaadavamalt väljenduda. Nüüd asjast, nimelt 2013.a. eelarve kinnitamisest volikogus.
  Eelmises blogis viitasin, et eelarve on hoolikalt tehtud ja etteheideteks põhjust pole, väikeseid täiendusi tõenäoliselt tuleb. Nii läkski, volikogu liige Irja Sõnum avaldas soovi teha eelarvesse muudatusettepanekuid. Muuseas  7.märtsi volikogus oli volikogu liikmete laudadel etteruttavalt Puka Vallavolikogu määrus (mitte eelnõu nagu kord ja kohus)  Puka valla 2013.aasta eelarve kinnitamine. Paraku see poleks vajalikku toetust (enamushääli) saanud ja lepiti kokku, et ettepanekud tehakse juba 11. märtsiks ja volikogu koguneb järgmisele istungile 13. märtsil. Selgituseks niipalju, et mõeldud muudatusettepanek oli siiras soov saada Puka vallale läbi eelarve korralik,ülevaatlik ja lihtsalt käsitsetav kodulehekülg. Kahju, aga see plaan nurjus. Nurjus lollusest ja ülbusest nõretavate asjaosaliste jäärapäisuse tõttu..
  Kuidas teisiti aru saada, et 1 431 881 euro suurusest eelarvest ei leitud ega soovitudki leida võimalust 1500 euro (0,1 protsenti)  ümberjagamiseks korraliku ajakohase valla kodulehe loomiseks. Ei veennud mind volikogu aseesimehe ning eelarvekomisjoni liikme Kalle Põldmäe vallavalitsust kaitsev märkus: eelarvekomisjon töötas nii, et higimullid otsa ees, aga selle pisku ümberjagamiseks võimalusi eelarves nende arvates pole.. Mida kosta? Viletsad vennikesed olete. Meie poolt esitatud muudatuspaketis oli ettepanek leida vahendid kodulehe tegemiseks erinevate  rajatiste majanduskulude korrigeerimisega.
          Eilne volikogu istung kujunes taas "tolade tsirkuseks". Istungi juhataja ei saanud aru, kuna ja mida hääletusele panna,osa volikogu liikmetest, kuna käsi kohustuslikus korras tõsta.Protokollija ei saanud aru mida ja kuidas protokllida. Värskem volikogu liige Helgi Pung ei saanud aru kuidas saab hääletada muudatusettepanekute poolt kui pole muudatusettepanekuid näinudki. Mina ei saa aru kuidas sai ta hääletada muudatusettepanekute vastu kui pole neid näinudki.
    Tunnistan avameelselt läksin volikogu istungile kindla veendumusega, et vald saab lõppude lõpuks väärika kodulehe.Mõtisklesin naljatledes, kui volikogu ruumis oleks suitsukorsten siis tuleks sealt peale hääletamist valget suitsu nagu Roomas peale õnnestunud paavstivalimisi.  Kahjuks ei korstent ega suitsu- pelgalt unistus. Kodulehe poolt 5 häält , vastu 7. Ju me ei ole teps mitte õiged kristlased. Eelarve kinnitati samuti 7-me poolthäälega.

    P.s.  Lisan veel ka Puka Vallavalitsuse arvamuse eelarve muutmise kohta. Väikeste omapoolsete kommentaaridega ( punases kirjas järgmises blogis POPULISMI PILOTAAZ)
   

1 comment:

  1. Puka valla inimesena, olen aastaid vaadanud meie valla kodulehte ja pean tunnistama, et mul on tõsiselt piinlik seda vaadata. Kas tõesti inimestel, kes on otsustajateks milline leht välja näeb ja mida sisaldab endil häbi pole sellist(vabandage väljenduse eest) pornograafiat üleval hoida? Vaadakem naabervaldade lehti www.rongu.ee www.sangaste.ee www.hummulivv.ee
    Ilusad , selged , arusaadavad lehed. Aga eks iga küla ole oma koerte nägu, nagu on öeldud ja ju ilmestab meie valla koduleht suurepäraselt vallas toimuvat ja vallaametnike suhtumist oma rahvasse ja töösse. Häbi Puka vallavalitsus ja volikogu, et te aastal 2013 ei suuda leida 1500€ kodulehe korda tegemiseks ja kaasajastamiseks. Valimised on ukse ees ja loodan, et ei pea kuulma jällegi teie suust sooja auru, teemal: mida tegime, mida teeme jne. Ei saa kõikide volikogu liikmete kohta öelda et luuserid ja seanaha vedajad, aga paljude kohta kindlasti! Kiidan omalt poolt objektiivset blogi pidajat!

    ReplyDelete