Saturday, March 9, 2013

KA STRADIVAARIUS ROOSTETAB

  Olen musikaalselt otu-totu, aga Itaalia viiulikunstniku poolt valmistatud viiuli ja vinguviiuli vahel oskan ikka vahet teha küll. Kahjuks nooti ma ka ei tunne, aga muusikamaitseline see kirjatükk tuleb. Klassikuks ma ei küüni ega pürgi, kuigi julgustas mind selleks asjaolu et Verdi ei pääsenud konservatooriumi ja Saljapin ooperikoori aga millise rikkaliku loomepärandi nad muusikamaailma on jätnud.  Kellel asi segane tundub, heitke uuesti pilk vallavanema artiklile viimases Otepää Teatajas. Lugege läbi pealkiri  ( sisu lugemine pole oluline, sest seni pole keegi aru saanud mida vallavanem selles üllitises öelda tahab)
        Olen paljudes blogides viidanud, et Puka vallavolikogu tegevjuht on vallavanem. Viimase istungi valguses tundus, et miskit on mäda.Ei tea kas dirigendil helihark kadunud, esiviiul haige või kolmat moodi, et orkester häälest ära oli. Kuigi arutusel oli ka valla tähtsam eelnõu 2013a. eelarve lugemine. Eelarvest ainult niipalju, et oli tõesti nagu eelmises blogis lootsin,  hoolikalt tehtud ja etteheidedeks põhjust pole, väikseid täiendusi tõenäoliselt tuleb aga küll. Eelarvest järgmine kord, peale kinnitamist volikogu poolt. Varsti.
       Volikogu nõustus paljude detailplaneeringute algatamisega. Arvan,et avalik huvi selle vastu puudub. Ainult ühest teeks lühikokkuvõtte.Eelmisel aastal Puka mööbli puurkaevusaaga on saamas lahenduse. Läkski peaaegu nii nagu septembriblogis "VÄÄRIKUSE MÕÕT" välja pakkusin, tuleks leida kompromiss. Jumal tänatud,  kohtuni see ei lähe ja Ebumäe elanikud saavad juba  lähiaastatel vett Puka valla ÜKV kava raames ehitatavast uuest puurkaevust. Kui sellest üle 100 000  eoro maksva projekti omaosaluseks leiaks katte ka omavahenditest (omaoslus umbes 10-15% ringis) siis sama ÜKV kava esimese etapi  Puka alevi vesivarustuse ja kanalisatsiooni  300 000 euroni ulatuvat omaosalust planeeritakse katta laenurahadega. Rahast ja laenust veel niipalju, et volikogu nõustus vallavalitsuse ettepanekuga taotleda pikendust rahvamaja rekonstrueerimiseks võetud laenu tagasimaksmiseks kahe aasta võrra. Kui laenu maksepuhkuse soov rahuldatakse, siis intressid tuleb maksta ja laenusummat 41 tuhandet eurot aastas, kavatsetakse kasutada teiste vajalike investeeringuprojektide omaosaluse tasumiseks.
     Kõik see oli vaid rahulik (allegretto- muusika keeles) eelmäng . Tõsiseks ja naljakaks läks ainult valla 2012. majandusaasta aruande auditeerijaks audiitori määramisel.Valida oli volikogul kolme audiitorfirma vahel. Kuna eelmisel volikogu istungil "ansamblitel" oli oma eelistus ja hääletus lõppes sõbraliku viigiga, läks eelnõu teisele katsele. Seekord oli vallavalitsuse poolt ettevalmistatud eelnõu  suunavalt kallutatud. Lisaks veel orkestris esimest viiulit mängiva liikme poolt  hoiatus, et kõige odavama pakkumise teinud audiitorfirma mittevalimine on seadusevastane.Vaatamata eelnevale jätsid jäärapäised isemõtlejad oma partituuri muutmata. Hääletamine andis tulemuseks seda, et valla 2012. aasta majandusaasta auditeeriaks valiti volikogu poolt kõige kõrgemat tasu nõudnud audiitorbüroo. Maestro vallavanema ärritus, nõue otsuse poolthääletajate nimede fikseerimist protokollis ja ähvardus kohtuga oli kohatu. Ei mingeid trelle ega käeraudu, ei rauduksi ega -kardinaid.   Eesriie on langenud.
 
 P.s. Saame kvaliteetse auditi. 400 enameurot võimaldab süvenenuvalt auditeerida, sest neid tasustatakse reeglina tunnitasu alusel. Teised pakkumise esitanud audiitorid on meie valla raamatupidamist korduvalt auditeerinud ja pole suutnud vandeaudiitori aruandeid tähtaegselt esitada.
   
   

No comments:

Post a Comment