Friday, July 19, 2013

HABEMEGA UUDIS

  Eilne volikogu istung ei toimunud.  Kuna volikogu polnud suuteline valima kahe kuu jooksul omale uut volikogu esimeest. Vastavalt seadusele tueb see volikogu koossseis tunnistada tegevusvõimetuks. Kas kuulsusetu lõpp? Kurat seda teab, ega seda võimekust tegutseda tegusa volikoguna pole Puka volikogude koosseisudes kunagi olnud. Kõik see kumas ka minu blogides. Süsteem töötas ju tagurpidi- volikogu ei suunanud vallavalitsuse tegevust vaid pelgalt kinnitas häälteenamusega vallavalitsuse soovid ja plaanid ( ka salaplaanid). Ei toimunud ainsatki debatti, analüüsi ega isegi mõttevahetust. Kohaliku omavalitsuse ülesanded, mis vajasid tähtaegselt täitmist esitati volikogule kas 12. tunnil või hiljem. Aga seadused ju ongi täitmiseks ja tähtaegselt. Seepärast siis täna (õigemini eile) pauk luuavarrest.
       Aga pole hullu- mingit kriisikomisjoni samuti kokku ei kutsuta. Volikogu asendusliikmetest komplekteeritakse uus volikogu koosseis. Raskusi valmistab ainult asjaolu ,et on jäänud vaid 9 asenduskanditaati ja neist vähemalt kahega ei saa arvestada. Jääb ka seaduslik võimalus , et volikogu kohustused võtab kuni valimisteni omale vallavalitsus.( minuarvates just nii see on reaalselt olnudki) Kahjuks lisandub eelmises blogis loetletud pooleli olevatele ülesannetele veel valimiskomisjoni kinnitamine, mille tähtaeg lõppeb homme. Kindel on : kohaliku omavalitsuse valimised tulevad. Mõtleme koos - teeme vigade paranduse.



 P.S.  Moraal  Peab endale aru andma, et sügav vene aeg on ammu otsas. KUI Nõukogude Liidu ainuvalitseja seltsimees Breznev kinkis Jugoslaavia diktaator härra Titole luksuslimusiini TSAIKA. Loomulikult sai Leonid kirja kus tänati uhke kalli kingituse eest: TÄNAN-TÄNAN-TÄNAN märkusega kahjuks ei saa juhtida, sest autol puudub ROOL  Vastus kiire ja konkreetne Teil polegi rooli vaja MOSKVA JUHIB
    Ühe volikogu kaotamine ajaloo areenilt sotsialistlike riikide kadumise kõrval on titetegu

No comments:

Post a Comment