Thursday, February 7, 2013

MUUTUSTE TUULED

     Teps mitte pole asi selles, kui millestki rääkida pole, räägi ilmast. Pigem on pearõhk täna epiteetil, nimelt muutustel, sest Puka vajab muutusi. Usun et mul on hulgaliselt mõttekaaslasi, kes on minuga üht meelt. Mida muuta? Kuidas muuta? Kes muudab? Kuna muudab? - see jääb kõigile kodutööks. Jah, kutsun teid üles aktiivsemale osalemisele kohaliku elu korraldamisel. Kuigi see on ju volikogu esmaülesandeks, pole aastakümnete jooksul vajalikul ja loodetud tasemel sellega ükski volikogu koosseis toime tulnud. Mõelgem sellele üks-kaks -kolm ja veel mitmeid kordi enne kui valitud numbriga sedeli sügisestel valimistel urni lasete. Kes soovib- võtke seda kui valimisvõitluse algust, kuigi varjatult see juba käib. Lisan lohutuseks, mina enam valimistel ei kanditeeri. Väga lihtsal ja arusaadaval põhjusel: aastatelt on "parim enne" ammu möödas.
     Nüüd teemasse ja tulevikku. Viimasel volikogu istungil oligi päevakorras Puka valla 2003. aastal koostatud arengukava  muutmine. Seda kava on muudetud pidevalt, sõltuvalt sellest, et täita projektide rahastamise taotlemisel vajalik arengukava viie aasta kehtivus. Võrreldes varasemate muutustega kus täpsustati prioriteetsete tegevuste nimekirja ja pikendati kava kehtivuse tähtaegu, oli seekord teisiti. Nimelt nüüd tegid sotsiaalkomisjon ja kultuurikomisjon kosmeetilisi parandusi ja täindusi  arengukava sisulises osas. Asjalik oli volikogu liikme Kaja Liigandi tähelepanek, et arengukava ei peaks olema mineviku konstateerimine, vaid ikka pilk tulevikku, Volikogus pakutud ettepanek Puka valla arengukava arutellu haarata  ka elanikkond sai heakskiidu nii vallavanemalt kui ka volikogu esimehelt.  Kasutagem seda võimalust ja teeme koos kava, mis sügisest alustavale volikogule, samuti uuele vallavalitsusele saaks kohustuslikuks täitmiseks, oleks konkreetne ja reaalne.
     Kui kellelgi tekkis huvi valla arengukavade vastu, minge internetis Puka valla kodulehele.Mis sest, et meie valla koduleht on samast mastist kui arengukava : не рыба не мясо. Aga see selleks, on hoopis teine teema, püüame veel sel aastal sellega pusida. Avalehelt saate kohe menüüst Arengukavad. Head lugemist. Ärge pettuge kui selle eepose konstateerivast osast  arengut kui sellist ei leidnud. Vajakajäämisi ja nende kõrvaldamist leiate küll. Asi seegi ja eks see on ju ka areng ja muutus paremusele.
                                      TUULT-TUISKU-TORMI trotsides  Puka valla arengukava kallale! 

No comments:

Post a Comment